Milieuvriendelijke googlen

Niet per ongeluk op de printscreenknop drukken, want dat kost milieuonvriendelijk veel zwarte inkt. Dat staat vandaag in een stukje in NRC Next over milieuvriendelijk googlen. De website www.blackle.com is namelijk een milieuvriendelijke variant van google. Een inktzwarte pagina verschijnt op je beeldscherm en dat zou energie besparen: geen 74 watt per uur, maar 59 watt. Dat zou, als je het scherm een uur op de gewone google laat staan, een besparing zijn van 15 watt per uur.
Kortom, het scheelt geen drol. Een spaarlamp ter vergelijking gaat van 60 watt naar 11 watt, dat is een flinke besparing. Bovendien brandt de lamp werkelijk een uur. De tijd dat je een scherm zo lang op google hebt staan, valt in praktijk tegen. Wat echt bespaart is om je screensaver sneller automatisch aan te zetten bij ongebruik van de computer. Het liefst na een kwartiertje of misschien wel zelfs tien minuten ongebruikt laten van je computer.
Wat dan ook nog eens uitermate flauw is, is de opmerking over printen. Zeker als je op de knop printscreen drukt, zal je een inktzwarte pagina krijgen, maar niemand doet dat. Wanneer je de printmodus doorloopt, zal je merken dat alleen kleine vakken rond de teksten zwart zijn. De makers van deze onnodige gadget hebben ergens dus wél nagedacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *