Kempvis

Het nieuwe aquarium heeft weer bewoners. Vorige week zondag maakten we het gekregen aquarium van een kennis schoon. Het water was vandaag schoon genoeg om de vissen die we van de kennissen gekregen hadden in het aquarium te doen. Bovendien vonden wij het genoeg reden voor een tocht naar de viswinkel in Hilversum.
Inge kwam vandaag thuis met prachtige vissen. In ons gekregen aquarium zwemt nu een kleurrijke visje met een paarse glans, die erg agressief is tegen mannelijke soortgenoten. De mannetjesvis uit Azië leeft in kleine poeltjes en vecht zich letterlijk dood als er een ander mannetje in de buurt komt. Naar andere vissen toe is het een heel sociale vis, die heel goed solitair kan leven. Het leukste is hij met vrouwtjes, dan pronkt hij echt en maakt zelfs een nestje. Dat vind ik echt schattig.
Nu hij zo rondzwemt met prachtig gesluierde vinnen en wapperende zijvinnen, is het een weldaad voor het oog. Dan denk ik even terug aan iets meer dan een week geleden dat de sluierstaartjes nog hapten in het vieze water. Overigens mogen sluierstaartjes niet bij de Siamese kempvis in het water. De vis ziet de wapperige staarten aan voor mannelijke soortgenoten.

One pingback/trackback on “Kempvis

    Geef een reactie