Kempvis

Het nieuwe aquarium heeft weer bewoners. Vorige week zondag maakten we het gekregen aquarium van een kennis schoon. Het water was vandaag schoon genoeg om de vissen die we van de kennissen gekregen hadden in het aquarium te doen. Bovendien vonden wij het genoeg reden voor een tocht naar de viswinkel in Hilversum.
Inge kwam vandaag thuis met prachtige vissen. In ons gekregen aquarium zwemt nu een kleurrijke visje met een paarse glans, die erg agressief is tegen mannelijke soortgenoten. De mannetjesvis uit Aziƫ leeft in kleine poeltjes en vecht zich letterlijk dood als er een ander mannetje in de buurt komt. Naar andere vissen toe is het een heel sociale vis, die heel goed solitair kan leven. Het leukste is hij met vrouwtjes, dan pronkt hij echt en maakt zelfs een nestje. Dat vind ik echt schattig.
Nu hij zo rondzwemt met prachtig gesluierde vinnen en wapperende zijvinnen, is het een weldaad voor het oog. Dan denk ik even terug aan iets meer dan een week geleden dat de sluierstaartjes nog hapten in het vieze water. Overigens mogen sluierstaartjes niet bij de Siamese kempvis in het water. De vis ziet de wapperige staarten aan voor mannelijke soortgenoten.

Een gedachte over “Kempvis”

  1. De vis op de foto is mooi maar de onze is nog mooier (roze, lila blauw en rood). We hadden allen nog geen foto van deze jongen dus daarom maar een ander erbij gezet. Het aquarium is nog wat leeg maar morgen gan we samen nog wat visjes kopen en de niet meegegven garnalen ophalen!

    Liefs, Inge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *