Jan van Jan van Jan

Jan, van Jan, van Jan, van Jan, van Jan. Mijn familie is vergeven van de Jan-nen. Het was daarom ook heel logisch dat we Doris als werktitel Jantje gaven.
Schreef ik laatst nog over Jan Six X, gisteren verscheen spuit elf op televisie: Jan Six XI. Zijn vader is de trotse bezitter van het schilderij van Rembrandt van Jan Six (een verre voorvader). Omdat het huis opgeknapt wordt, is het schilderij uitgeleend aan het Mauritshuis. Een prachtig schilderij van een meester. Het is heel bijzonder dat het al die tijd in de familie gebleven is.
Jan jr. werkt bij Sotheby’s. De 29-jarige jonkheer is het kersverse hoofd van de afdeling Oude Meesters en is een Rembrandt-kenner, zo ontdekte ik gisteren. Hij vertelde iets over de vondst van het nieuwe schilderij van Rembrandt. Tot gisteren meende iedereen dat het verloren was gegaan, maar de verloren zoon is terug.
Voor Jan Six gaf de signatuur de doorslag voor de echtheid, maar de grote Rembrandt-kenner Ernst van de Wetering moet nog een oordeel geven. Deze laatste was gisteren op vakantie, waardoor hij de grote ontdekking niet kon delen met de media. Een pech voor de kenner, een geluk voor de jonkheer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *