Gerbrand Bakker wint DebutantenPrijs 2006

Gerbrand Bakker heeft de DebutantenPrijs 2006 gewonnen met zijn debuutroman Boven is het stil! Hij laat met de prijs Anneloes Timmerije en Hans Hogenkamp achter zich.

De formule voor de DebutantenPrijs is uniek. Nadat een literaire jury een shortlist bekend heeft gemaakt, bepalen lezers uit heel Nederland via stemming wie de DebutantenPrijs 2006 van 4500 euro wint. Er zijn dit jaar 71 debuten ingezonden.
Eerdere prijswinnaars waren onder meer Lucette ter Borg (Cossee; winnaar van de DebutantenPrijs 2005), Anna Enquist, Jessica Durlacher, Erwin Mortier en Joyce Roodnat.

Voor uitgever Cossee nog eens reden om de woorden van Nobelprijswinnaar John Coetzee over Gerbrand Bakker debuut aan te halen: ‘Boven is het stil speelt met vorm, personages en decor van de traditionele Nederlandse roman en laat met tederheid en laconieke humor zien hoe vitaal het genre nog steeds is.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *